Recepten

Onze recepten en die van Caffe Mundi

Stormy Cascara

Stormy Cascara

Caffe Mundi heeft voor de warme zomermaanden de cascara van Cross Roast verwerkt in een leuke mocktail. Wil je die graag zelf thuis eens maken? Hieronder vind je het recept terug voor een Stormy Cascara. Meer weten over cascara? Lees het hier!

Stormy Cascara

Stormy Cascara

De Stormy Cascara is een leuke niet-alcoholische twist op de bekende cocktail Dark ‘N Stormy, die traditioneel gemaakt wordt met rum en gemberbier. De Caffe Mundi versie vervangt de rum door fruitige cascara!

Detail Cascara

Recept:

  1. Vul een leuk (cocktail)glas met blokken ijs.
  2. Giet eerst het gemberbier in het glas, vervolgens je zelfgemaakt cascara concentraat (dit kan altijd meer of minder dan 10 cl naar eigen smaak) en werk af met een flinke kneep vers limoensap.
  3. Voeg voor presentatie een gedroogd schijfje of vers partje limoen toe, een munttakje en rietje kan natuurlijk ook.

Genieten maar!

Het cascara concentraat

Voeg 1 liter kokend water toe aan 100 gr cascara.

Zeef de infusie na 10-12 minuten.

Maak vervolgens suikersiroop door 150 gr suiker kort in te koken met 150 ml water.

Meng de suikersiroop en de cascara infusie goed samen, en laat het concentraat volledig afkoelen en bewaar koel tot gebruik.

Dit concentraat maak je best wat op voorhand zodat het mengsel tijd heeft om af te koelen.