Chai

Chai is met zijn rijke, zoete smaken het perfecte opkikkertje van de dag. Minder cafeïne dan koffie en net dat beetje meer dan een thee – net wat je nodig hebt! Ontdek hier het chai aanbod van Cross Roast.

300 gr 1 kg Discovery Box theebuiltjes

300 gr instant Chai

1 kg instant Chai

Chai Discovery Box

Benieuwd naar alle Chalo Chai smaken? Ontdek de Chai Discovery Box! In deze box vind je een proevertje van elke smaak: masala, citroengras, kardemom, vanille en chini chai met minder suiker. Proef ze allemaal en kies jouw favoriet!

Chai Latte smaken

Authentieke Masala, Citroengras, Kardemom, Vanille, en de Chini Chai Masala met minder suiker!

Iced Chai

Bosbes, Citroen, Citroen & Gember en Aardbei!

Chai theebuiltjes

Indian Chai, Chini Chai, Iced Chai, Golden Chai, bevat Indiase chai cafeïne, chai ice tea, chalo, indian latte, funky chunks, chai latte india, te chai latte, golden turmeric chai

WAT IS CHAI?

Chai komt oorspronkelijk uit India en staat bekend als een aromatische kruidenthee. Het woord “chai” betekent in het Hindi “thee”, en is afgeleid van het Chinese woord voor thee, “cha”. Thee werd dan ook vanuit China overgebracht naar India in de 19e eeuw.

masala chai genoemd. De precieze mengeling van kruiden varieert, omdat de chai in verschillende regio’s in India anders gemaakt wordt. De basis van een chai is wel overal dezelfde: zwarte thee wordt gezet in heet water en melk, en gezoet met suiker. Dan kan je in dit theemengsel nog andere kruiden laten trekken vooraleer je het drankje zeeft en drinkt. Denk aan kruiden als kaneel, gember, kruidnagel, kardemom, vanille, peper,… Elk kruid en elke combinatie van aroma’s geeft weer een heel unieke chai. Daarom hebben we in ons chai aanbod ook verschillende smaken; voor ieder wat wils!

Traditionele chai is een nat, vers mengsel van losse theeblaadjes en allerlei specerijen die je nog uit het drankje moet zeven vooraleer je het kan serveren. Heerlijk, maar om de ervaring wat eenvoudiger te maken zijn de meeste chai’s in het Westen gemaakt in poedervorm. Zo kan jij thuis meteen genieten!

WAT IS CHAI LATTE?

Een chai is dus een aromatische kruidenthee met een beetje melk. Wat is dan een chai latte? Chai latte is vooral in het westen een populair drankje geworden, al sinds de jaren 90. Een chai latte is geïnspireerd op een “gewone” latte, waar je veel gestoomde melk en melkschuim toevoegt aan een espresso. Bij een chai latte meng je dus een beetje chai met gestoomde melk en melkschuim, om een zoet, melkig drankje te maken zonder de cafeïne van de espresso shot. Chai in poedervorm zoals de Chalo Chai komt perfect tot z’n recht in een chai latte. Je kan namelijk een erg geconcentreerd “shotje” chai maken als basis voor je chai latte, en zo komen de kruidige smaken goed naar voren.

Een chai latte met een shot espresso erbij noemen we een dirty chai, voor hen onder ons die toch niet zonder koffie kunnen :)

HOE MAAK JE CHAI LATTE?

Voeg een beetje heet water toe aan een schepje chai poeder naar keuze. Meng goed tot het poeder volledig is opgelost. Giet tot slot gestoomde of opgewarmde melk naar keuze bij de chai en klaar!

Je kan je chai latte volledig naar jouw zin maken: vanille chai voor wat meer zoetheid, kardemom voor een intens en kruidig drankje of lemongrass voor wanneer het wat frisser mag zijn. Ook de combinaties met melk of plantaardige melk zoals kokosmelk of havermelk zijn eindeloos! Het Chalo Chai poeder bevat geen dierlijke producten, dus ook mensen die graag plantaardig eten en drinken kunnen voluit van hun chai latte genieten!

Afhalen

WAT IS ICED CHAI

Chai is niet enkel een winters drankje om je aan op te warmen! Je kan de verschillende chai smaken ook met koude melk mengen voor een pick me up op warme dagen.

Toch zin in net iets anders? Probeer dan eens de iced chai smaken van Chalo. Deze chai mengelingen zijn gebaseerd op fruitige en frisse smaken zoals aardbei, bosbes, gember en citroen. Voeg in plaats van melk wat ijsblokken en koud (bruis)water toe – zomer in een glas!