Het voordeel van de Chemex is dat de koffie vrij is van ongewenste vetten en oliën en je kunt zelf de sterkte kiezen zonder dat deze bitter wordt. Dit komt door haar unieke filters die ervoor zorgen dat je een perfecte, heldere en zuivere smaakvolle koffie krijgt.

Chemex ClassicChemex Recept

Benodigdheden: – Chemex – Chemex filters (dubbel vouwen) – Koffiebonen Cross Roast Ethiopia Yirgacheffe – Water 90°C – Weegschaal en timer Stap 1. Zuiver de filter. Voor je van start gaat kan je best de filter even doorspoelen met water zodat alle ‘eventuele’ andere aroma’s uit de filter worden weggespoeld. Stap 2. Maal je koffie voor medium filtergebruik (of koop gemalen koffie via het formaat van de Chemex kun je het gewicht koffie bepalen). Wij raden aan om 60 gram koffie op 1 liter water te gebruiken. Stap 3. Voeg het water toe. Doe er eerst 30 ml water over en laat de koffie 30 seconden bloomen. Zo gaat de koffie zich meer ontwikkelen en kan u de verfijnste aroma’s uit de koffie halen. Giet het water erna rustig op. De doorlooptijd van de koffie hoort tussen de 3,5 à 4 minuten te zitten. Het water giet je met een draaibeweging over de gemalen koffie heen, maar nooit tot aan de rand. Stap 4. Geniet van je overheerlijke slow coffee. Tip: wacht ook even tot de koffie wat afkoelt zodat je ook de zoetheid van de koffie leert ontdekken. Interesse in onze Chemex zetmethode? Je kunt de Chemex en onze Ethiopië koffiebonen online bestellen.