Cross Roast Talks

Lees hier alles wat je altijd al wilde weten over koffie!

Home Barista

Koffie bars afschuimen met vrienden, in een rustig hoekje van je favoriete bar wat werken of een snelle takeaway tussen afspraken door. Koffie is voor velen onder ons een vaste waarde geworden in het dagelijkse leven. Maar ook thuis ontpoppen koffieliefhebbers zich tot heuse home baristas. Voor sommige blijft dat bij het zetten van een eenvoudige slow coffee in het weekend, maar door onder meer thuiswerken zien we dat steeds meer mensen willen investeren in een degelijke set up om thuis espresso’s en espresso based bereidingen te maken. Hoekjes in de keuken worden volledig ingericht met espressomachine, molen, tampingmat en melkkannen.

Voor beginnende home baristas kan het vakjargon wel eens indrukwekkend zijn, meer ervaren koffieliefhebbers zijn dan weer op zoek naar hoe ze hun skills kunnen verbeteren.Hier vind je alle blogs terug die de home barista op weg helpen naar een betere koffie. Je leest hier meer over basisbegrippen en technieken, en nog veel meer.

Happy reading!

Home Barista
Home barista

WELKE MACHINE KOOP IK BEST?

oktober 2023

Wil je een espressomachine in huis halen, maar zie je door het bos de bomen niet meer? Deze blog gidst je door alle opties.

Lees meer
Waterkwaliteit
Home barista

HET BELANG VAN WATERKWALITEIT

juni 2023

Welk water gebruik je om het meeste uit je koffie te halen?
Lees hier meer over het belang van waterkwaliteit.

Lees meer
Home Barista
Home barista

WORKSTATION MAINTENANCE

augustus 2022

Als (thuis)barista is het belangrijk om ook aandacht te besteden aan een propere workflow: dit maakt het koffiezetten aangenamer!

Lees meer
Maalgraad En Extractietijd
Home barista

MAALGRAAD EN EXTRACTIETIJD

juli 2022

Maar welke maalgraden bestaan er, en wanneer gebruik je welke? En wat is de impact op de extractietijd en de smaak van je koffie?

Lees meer
Pour Over Vs Immersion
Home barista

POUR OVER VS IMMERSION

oktober 2022

voor de thuisbarista zijn de pour over en de immersion techniek de meest gekende, wat is nu precies het verschil tussen deze zetmethodes?

Lees meer