Video van het maken van crush papier. In dit voorbeeld wordt gebruik gemaakt van een sinaasappel.

Kerstkaart

Het CRUSH papier waarop de kerstkaart is gedrukt is een origineel, creatief en ecologisch verantwoord gamma, samengesteld uit 55% nieuwe FSC® vezel, 30% gerecycleerde vezel en 15% ‘ander’ organisch materiaal, zoals bv. kiwi’s, graan, koffie of olijven. Bij de productie van CRUSH wordt bovendien gebruik gemaakt van 100% groene hernieuwbare energie.

Het gebruik van alternatieve vezels zorgt niet alleen voor ecologische meerwaarde maar zorgt ook voor verrassende creatieve effecten. De tactiele eigenschappen van het papier worden bepaald door het soort alternatieve vezel. Zo voelt ‘Coffee’ heel anders aan dan ‘Almond’, ‘Kiwi’ of ‘Olive’. Ook de ietwat afgewassen, trendy aardetinten werden geïnspireerd door de gebruikte vezels.

Het bedrukken van CRUSH vraagt de aandacht en zorg die ook aan elk ander ongestreken papier dienen te worden besteed. Offsetdruk, foliedruk en blinddruk werken perfect, digitale bedrukking enkel na voorafgaande testen.

CRUSH is uniek, het ademt authenticiteit en is ruim inzetbaar voor de meest uiteenlopende toepassingen. CRUSH werd al onderscheiden op de laatste editie van Luxpack als het meest innovatieve ecologische verpakkingsmateriaal van 2012.

Koffiebekers Caffe Mundi / Cross Roast

Rietsuiker bekers

Een koffiebekertje is meestal gemaakt van karton. Toch hebben deze bekers de afgelopen jaren niet stil gestaan. Deze koffiebekers van suikerriet zijn namelijk hout-vrij! De bekers zijn gemaakt van het afval dat overblijft bij het verkrijgen van suiker uit een suikerrietplant. Dit wordt ook wel bagasse genoemd. Onze bagasse koffiebekers zijn daarom 100% composteerbaar en voldoen aan de zware EN13432 normering.

Ecoffee cups reusable

Deze cups worden gemaakt van bamboe, maïs & andere natuurlijke vezels. Goed om weten is ook dat bamboe één van de snelst groeiende plant is ter wereld en er nooit een tekort aan zal zijn op de planeet. 

De materialen waaruit deze cups worden gemaakt is een voordeel in het duurzaam verhaal maar door de cups te gebruiken (choose to re-use) zorg je er ook voor dat er minder take away bekers worden weggegooid en wordt de afvalstapel verminderd.

Direct Trade

Direct trade is a form of sourcing practiced by certain coffee roasters and chocolate makers who build direct relationships with the farmers and processors who sell them coffee or cocoa beans.[1] There is no single set of direct trade standards, and specific trade practices vary as a reflection of business and ethical priorities of the roaster or maker.[2] Generally speaking, however, direct trade practitioners view their model as one of mutually-beneficial and transparent trade relationships.[3] Some advocates explicitly define direct trade as an alternative to fairtrade certification,[4] and they seek to address perceived limitations of fair trade by:

  • Paying higher premiums to farmers than those mandated by fair trade;[5]
  • Tying these premiums to specific quality standards that create a sustainable economic rationale for higher prices;[6]
  • Allowing participation by individual farmers and processors, regardless of size or membership in a cooperative;[7]
  • Eliminating the fees involved in being a certified fair trade company (e.g. fees, dues, and surcharges);[8]
  • Generating additional supply chain trust and transparency through personal relationships, price negotiation, and information sharing.[9]