Heeft de Roasting foundation je interesse aangewakkerd om nog meer te leren over het koffieproces in een branderij? Tijdens deze training bouwen we verder op de basiskennis je hebt vergaard tijdens de foundation opleiding. We gaan nog meer focussen op de verschillende brandprofielen, het herkennen van smaakprofielen tijdens het cuppen en wat zijn nu juist branddefecten.

Programma opleiding

Dag 1

    • SCA - Wat is het?
    • Green grading
    • Productie efficiëntie binnen de koffiebranderij
    • Opstellen van brandprofielen
    • Lunch
    • Sample roasting
    • Cupping verschillende brandingen

Dag 2

    • Kleurmetingen en het belang van kleur
    • Vochtmetingen en het belang van densiteit
    • Hoe is de groene boon opgebouwd vs gebrande koffieboon
    • Lunch
    • Brandprofielen opstellen
    • Koffiebranden op een trommelbrander
    • Koffies cuppen 

Dag 3

    • Verschillende facetten van het brandprofiel onder de loep nemen
      • Drying fase
      • Ontwikkelingstijd
      • Rate of rise
    • Lunch
    • Veiligheid en onderhoud branderij
    • Praktijkexamen
Sca Roasting Intermediate

Praktisch

Er zijn max. 5 deelnemers aan de workshop zodat iedereen een persoonlijke begeleiding krijgt

Locatie

Koffiebranderij Cross Roast
Oude Beurs 28
2000 Antwerpen

AST: Isabelle Van Echelpoel

Duur

Deze opleiding duurt 21 uur incl. examen

inbegrepen

lunch + dranken inbegrepen in prijs

Certificaat is niet inbegrepen

(+ 160 euro)

Beschikbare data

Geen workshops