Kies je concept

Allereerst is het belangrijk om je creatief idee om te vormen tot een succesvol horecaconcept. Wil je je graag profileren als Specialty koffiebar waar je enkel premium koffies serveert of wil je daarnaast ook een leuke lunchkaart aanbieden? Het is belangrijk om vooraf het concept te bepalen zodat de klant (jouw doelpubliek) weet wat ze mogen verwachten binnen jouw zaak.

Daarnaast is het ook van enorm belang om van je concept een goed ondernemingsplan te maken. Een marktonderzoek is zeker ook aan te raden om te kijken of de locatie die je voor ogen hebt ook overeenstemt met het doelpubliek dat je wenst binnen je zaak. 

Inspiratie nodig of had je graag advies van onze koffiedeskundige?

Contact

Kwaliteit & kennis van het kernproduct koffie

Koffie Bonen Branden

Naast het bepalen van je concept en doelpubliek is het ook belangrijk dat je kiest voor kwaliteit. Er zijn meerdere koffiezaken en je kan echt het verschil maken door in te zetten op kwaliteitskoffie met een verhaal. Direct trade koffies zijn daar een mooi voorbeeld van. Daarnaast is goed materiaal en goed opgeleid personeel essentieel om de beste aroma’s uit de koffie te krijgen. 

Het start vaak dat je ergens in een koffiebar passeert en een koffie drinkt die je je tot op de dag van vandaag nog kan herinneren. De kans is groot dat dit een Oost-Afrikaanse koffie was uit Ethiopia of Kenya. Vanaf dit moment besef je dat koffie niet zomaar koffie is en wil je graag meer weten. Om goed te starten, starten we bij het begin: De origine en de koffieboer.

Dit is het fundamentele begin waar de kwaliteit wordt vast gelegd. Alle processen die de koffie volgt na het plukken zijn cruciaal om deze kwaliteit te behouden. Tijdens de koffieproeverij workshop worden alle facetten van het verwerkingsproces doorlopen tot zelfs het branden van de koffie.

Hoe vers is jouw koffie? Stel zeker deze vraag aan jouw koffieleverancier. Koffie wordt tenslotte het hoofdproduct van jouw nieuwe zaak. Vele startende zaken onderschatten dit aspect.

Met de koffie kwaliteit kunnen wij, als koffiebranderij Cross Roast je adviseren. We kunnen helpen met het kiezen van de juiste koffiesmaken die aan gaan sluiten op de wensen van jouw klanten. Ook het achterliggend verhaal van de plantages & de nodige opleidingen worden door ons op regelmatige basis georganiseerd.

Dit is een zeer leuke stap binnen het starten van je eigen koffiebar. Een goede basis van de klassiekers binnen koffie & thee moeten zeker aanwezig zijn maar volg ook zeker de meest recente koffie trends. Leuk is om met een suggestiekaart per seizoen te werken waarbij je meer kruidige warme dranken in de winter aanbiedt en frisse cold brews en home made iceteas in de zomer. 

Ook met de inrichting van je horecazaak heb je alle vrijheid om creatief te zijn. Op praktisch vlak zal je ook met bepaalde zaken rekening moeten houden zoals de meest efficiënte maar ook ergonomische workflow.

Met Caffe Mundi als onze eigen koffiebar kennen we alle praktische zaken die aanwezig moeten zijn voor de perfecte workflow en kunnen we samen met jou jouw plannen bekijken en optimaliseren.

Je medewerkers & technologie binnen je koffiebar

Jijzelf & je medewerkers zijn het kloppend hart van de zaak. Het is van enorm belang om gepassioneerde mensen aan te trekken voor bij jou in de zaak. Ook het belang van sociale media en marketing mag je als startende koffiebar zeker niet onderschatten. Voor de medewerkers is continue ontwikkeling de dag van vandaag zeer belangrijk. Door in te spelen op opleidingen binnen koffie, thee maar ook af en toe een opleiding EHBO of andere zaken zorgt ervoor dat ze gestimuleerd blijven en even gepassioneerd als jijzelf achter de bar staan.

Contact

Koffiebar Starten

Vertel ons over je plannen en ambities!

Wij vinden elke uitdaging tof.

    Uw naam (verplicht)

    Uw voornaam (verplicht)

    Uw email (verplicht)

    Uw telefoon- of GSM nummer (optioneel)

    Uw bericht