De Coffea Arabica, koffieplant is van oorsprong afkomstig uit Ethiopië. De koffieplant heeft glimmende bladeren en heeft het liefst twee keer per week water.

Koffieplant onderhoud

Water geven

De koffieplant heeft twee keer per week water nodig. De hoeveelheid water is afhankelijk van de grootte van de plant. Het is voor de plant beter om regelmatig kleine hoeveelheden water te krijgen dan in één keer veel water. Voel regelmatig aan de grond of deze nog vochtig is. Is de grond droger geef de plant dan opnieuw water.

Standplaats

De koffieplant houdt van licht, maar plaats de koffieplant niet in het volle zonlicht. De koffieplant heeft gemiddeld 5 uur direct zonlicht per dag nodig. Is de standplaats te donker dan worden er geen verse bladeren aangemaakt.

Minimale temperatuur

Overdag: 20 C ‘S nachts: 20 C

Voeding

Bemest de koffieplant in de lente en in de zomer, niet in de winter. In de winter is de koffieplant in rust en groeit deze niet of nauwelijks en verbruikt hij minder voedingsstoffen.

Koffieplant cadeau geven?

Koffieplant

Verpotten

Je kan je koffieplant verpotten in de lente of direct na de aanschaf. Verpot je koffieplant ook als de pot te klein wordt. Gemiddeld moet je de koffieplant één keer per jaar verpoten. Als je de koffieplant verpot kun je dit het beste doen in de lente. De beschadigde wortels zullen dan sneller herstellen. Gebruik tijdens het verpotten normale potgrond en minimaal een pot die 20% breder is dan de plant. Gebruik geen hydrokorrels op de bodem. Door de hydrokorrels kunnen de wortels minder gemakkelijk bij het stilstaande water.

Verkleurende bladeren

Heeft je koffieplant last van bruine bladeren? Dit kan duiden op een te droge lucht, tocht of kou.

Bloemen

Je koffieplant kan in de lente witte bloemetjes geven. Dit zal in de lente zijn waarna er koffiebonen gevormd zullen worden.

Giftig?

Neen. De koffieplant is niet giftig. De koffieplant is veilig voor je kinderen en dieren. Wel wordt de cafeïne in de boon beschouwd als giftig. Het is daarom niet raadzaam om de bessen op te eten dit kan namelijk leiden tot misselijkheid.  

Koffiebranderij Cross Roast

De micro koffiebranderij Cross Roast legt zijn focus op specialty coffee waarbij de kwaliteit en versheid centraal staan. De groene koffiebonen worden zorgvuldig geselecteerd en gecupt met de importeurs en medewerkers van Cross Roast. Ze worden beoordeeld en nadien zoekt Cross Roast het optimale brandprofiel per koffiesoort.

Voor bedrijven en horeca heeft Cross Roast een totaaloplossing ontwikkeld. Onze koffie consultant gaat samen met u op zoek naar de perfecte combinatie van onze koffie en espressomachine.

Meer informatie aanvragen
Tom En Isabelle Koffiebranderij