La Marzocco Gb5 S 3 Groups

La Marzocco GB5

De GB5 is een elegante en hoogwaardige espressomachine die is ontworpen om jarenlang mee te gaan. De machine is verkrijgbaar in verschillende kleuren en configuraties, zodat deze kan worden aangepast aan de stijl van elke koffiebar.

Offerte opmaat

Enkele specificaties:

 • Maximale druk: 15 bar
 • Brouwwatertemperatuur: 90-96 °C
 • Stoomtemperatuur: 100-120 °C
 • Waterverbruik: 2,5 liter per uur
 • Afmetingen: 750 x 550 x 450 mm
 • Gewicht: 70 kg


  Voorkeur La Marzocco GB5:

  GB5 XGB5 SGeen voorkeur

  De La Marzocco GB5 espressomachine, geïntroduceerd in 2005 en vernoemd naar Giovanna Bambi, de vrouw van Piero Bambi, straalt elegantie uit in horecaomgevingen. Uitgerust met een geavanceerde CPU en nauwkeurige temperatuurregeling, is het geschikt voor zowel espresso als thee dankzij de ‘hot water economizer’.

  De GB5, ontworpen door het Italiaanse bedrijf La Marzocco dat sinds 1927 espressomachines produceert, is een populaire keuze wereldwijd. Met twee groepen en een PID-controller voor nauwkeurige temperatuurregeling biedt het constante kwaliteit, zelfs onder hoge druk. Enkele geavanceerde functies zijn onder meer een geïntegreerde waterfilter, watersensor en pre-infusionsfunctie voor gelijkmatige extractie.

  De GB5 is ideaal voor koffiebars die streven naar constante espresso van hoge kwaliteit. Duurzaam, gebruiksvriendelijk en met heerlijke resultaten, maakt het een uitstekende keuze.

  Wat is het verschil tussen de GB5 X en S?

  La Marzocco Gb5
  La Marzocco Gb5

  Het belangrijkste verschil tussen de GB5 X en S is de configuratie van de brouwketels. De GB5 X heeft onafhankelijke brouwketels voor elke groepskop en een afzonderlijke stoomketel die door alle groepen wordt gedeeld. De GB5 S heeft één brouwketel en één stoomketel, net als de oudere versie.

  Deze configuratie verandering heeft een aantal voordelen. Ten eerste zorgt het voor een meer constante temperatuur voor elke groepskop, wat kan leiden tot een betere extractie van de espresso. Ten tweede maakt het het gemakkelijker om de brouwketels afzonderlijk te onderhouden en schoon te maken.

  De GB5 X heeft ook een aantal andere verbeteringen ten opzichte van de GB5 S, waaronder:

  • Een nieuwe Pro Touch-stoomklep die een meer gelijkmatige stoomstroom produceert.
  • Een ingebouwde waterfilter met een grotere capaciteit.
  • Een watersensor met een ingebouwde alarmfunctie.

  De GB5 X is een meer geavanceerde machine dan de GB5 S. Hij biedt een aantal voordelen voor koffiebars die op zoek zijn naar de beste prestaties en betrouwbaarheid. De belangrijkste verschillen tussen de twee machines kan je hieronder ontdekken;

   

  Gb5 X

  Gb5 S

  KenmerkGB5 XGB5 S
  BrouwketelconfiguratieOnafhankelijke brouwketels per groepskopÉén brouwketel
  StoomkatelconfiguratieAfzonderlijke stoomketelÉén stoomketel
  Pro Touch-stoomklepJaNee
  Ingebouwd waterfilterJa, met grotere capaciteitNee
  WatersensorJa, met ingebouwde alarmfunctieNee