Maalschijven

De maalschijven malen de koffiebonen in heel kleine deeltjes tot een fijn (espresso)poeder. Tijdens het maalproces blijven een aantal van die deeltjes tussen de schijven plakken. Als deze deeltjes zich opstapelen, ga je na verloop van tijd minder precies malen, en ook de scherpte van de schijven lijdt er onder. Zo kan je de bonen niet consistent malen en besteed je onnodig veel tijd aan het bijstellen van je molen.

Puly - Grind

Als je molen een 4tal keer per dag bonen maalt, reinig je best elke 6 maanden je molen. Hiervoor bestaat een poeder, hier links afgebeeld, dat je net als koffiebonen maalt. De kristallen in het product verwijderen de opgebouwde oliedeeltjes en reinigen de maalschijven. Mochten er toch deeltjes van die kristallen in de molen achterblijven, heeft dit geen effect op je espresso. Het product is food-safe, glutenvrij en laat geen smaak achter.

Maalschijven Vervangen

Burrs Typology

 
Hardend
steel
Pure
Diamand
TitaniumRose
Diamond

Red
Speed

Black
Diamond
D
I
A
M
E
T
E
R
50 mm250 kg

55 mm300 kg600 kg750 kg

60 mm350 kg800 kg

65 mm500 kg1000 kg1400 kg1400 kg

2000 kg

2400 kg
75 mm600 kg1300 kg1800 kg1800 kg

2500 kg

3000 kg
80 mm700 kg1450 kg2000 kg2000 kg

2750 kg

3300 kg
85 mm1600 kg