Aquaphor J Shmidt A500 Waterfilterkan

Aquaphor, waar perfectie in schoon water centraal staat.

Ontdek de wereld van waterfiltratie met de diverse Aquaphor oplossingen.

Van eenvoudige waterfilterkannen of filters die rechtstreeks op de kraan worden aangesloten, tot filters speciaal ontwikkeld voor espressomachines. Het Aquaphor assortiment biedt oplossingen voor elke behoefte.

Waarom is water belangrijk?

Wist je dat een tas koffie voor meer dan 90% uit water bestaat? Een espresso bevat minstens 90% water, en een filterkoffie tot wel 98%! Het is dus alleen maar normaal om stil te staan bij de keuze van het water om je koffie te zetten en te begrijpen wat de impact is op smaak en textuur. Je proeft zeker het verschil tussen een glas kraantjeswater en een glas flessenwater, en veel mensen merken ook een verschil tussen hoe bijvoorbeeld een glas Spa smaakt naast Chaudfontaine of Evian. Als je met die verschillende soorten water dan eens een koffie zet, ga je zeker en vast ook andere smaken ervaren in elke tas koffie. 

In de meeste gevallen bevat kraantjeswater te veel mineralen. Het is echter ook niet de bedoeling om alle mineralen uit het water te halen wanneer we er lekkere koffie mee willen zetten. Er zijn vooral twee mineralen belangrijk bij het zetten van koffie: calcium en magnesium. Calcium haalt meer de volle tasting notes naar voren en geeft aan koffie textuur en body, magnesium geeft meer fruitige en acide toetsen. Je hebt vooral een goede balans nodig tussen de beide om tot een goede extractie te komen. En daar kunnen de Aquaphor waterfiltersystemen je bij helpen!

Meer weten over water en koffie?

Lees dan hier onze blog over waterkwaliteit en de impact op je dagelijkse tasje koffie.

Premium filter, puur water!

Filterkannen zijn waterfiltratietoestellen ontworpen voor thuisgebruik. Ze bestaan meestal uit een kan of container met een ingebouwde filtercartridge. Ongefilterd water (i.e. kraantjeswater) wordt in de bovenkant van de kan gegoten en terwijl het door de filtercartridge gaat, worden onzuiverheden en verontreinigingen verwijderd. Het resultaat is schoner en lekkerder water.

Filterkannen zijn de thuisversies van zwaartekrachtwaterfilters. Deze waterfilters werken op basis van zwaartekracht: het water stroomt langzaam vanuit het bovenste waterreservoir door het filter naar het onderste reservoir. Een filterkan is compact, licht en vriendelijk voor het budget, waardoor filterkannen de beste optie zijn voor studenten, huurders en kleine gezinnen. Ze vereisen geen installatie of complex onderhoud.

Bij het kiezen van een filterkan, evalueer je het waterverbruik van je huishouden, eventuele ruimtebeperkingen in de keuken en je voorkeuren in verband met de levensduur van de cartridge en het materiaal van de behuizing. Filterkannen zijn doorgaans gemaakt van veilig, voedselveilig plastic. Sommige modellen, zoals die in de AQUAPHOR-lijn (zoals Provence, Onyx en J.SHMIDT 500), kunnen gebruikmaken van schokbestendig copolyester Tritan™ voor verbeterde duurzaamheid.

Bij een nieuwe Aquaphor filterkan wordt altijd een vervangende cartridge meegeleverd.

Aquaphor wisselpatronen

Als je de wisselpatronen in filters niet vervangt, is een waterfilter nutteloos. De cartridge is namelijk het belangrijkste onderdeel van het filter en voert alle waterzuiveringsprocessen uit. Cartridges voor verschillende typen filters verschillen sterk van elkaar, zowel qua uiterlijk als inhoud. Het is handiger om ze in sets te kopen, omdat je dan altijd voldoende voorraad bij de hand hebt. Bovendien is de prijs per cartridge in een set lager.

Vervangende cartridges voor Aquaphor filterkannen verschillen in vorm en afmeting. Aquaphor cartridges met een ronde basis (bijvoorbeeld A5 en B15) worden geselecteerd op basis van de diameter van het gat in de trechter. Standaard ovale cartridges zoals Maxfor en B25 passen in filters die worden aangeboden door veel Europese fabrikanten. Cartridges voor onderbouwfilters kunnen een membraan, koolstofblok of ionenuitwisselingshars bevatten. Afhankelijk van het doel van het filter kunnen er verschillende aantallen en combinaties van cartridges zijn. De frequentie van vervanging kan ook variëren. Doorgaans toont het led schermpje bovenop de waterkan wanneer je de cartridge moet vervangen. Maandelijks de filter vervangen is ook een goede vuistregel.

Kant-en-klare cartridge sets besparen je de moeite van het uitzoeken van tags en namen – het is veel gemakkelijker op deze manier. Kraanfilters bevatten cartridges voor Modern (B200) en Topaz filters. Bij Modern worden zowel de bovenste als onderste cartridges tegelijkertijd vervangen, dus ze worden ook samen verkocht in een set. Voorfilters zijn verkrijgbaar in drie standaarden: 10″/20″ BB, 10 “SL en Viking. Weet ook dat bepaalde cartridges alleen koud water filteren. Cartridges voor warm water zijn ontworpen voor zowel warm als koud water.

 21,00 incl. BTW
 25,00 incl. BTW
 27,00 incl. BTW
 29,00 incl. BTW
 62,00 incl. BTW
 65,00 incl. BTW
 75,00 incl. BTW

Aquaphor Omgekeerde Osmose

Het omgekeerde osmose systeem van Aquaphor omvat alle aspecten van huishoudelijke waterzuivering en vervangt volledig premium flessenwater. Het bespaart tot 9 ton water per jaar. De kwaliteit van het inkomende water doet er niet toe; het omgekeerde osmose systeem van Aquaphor zorgt voor een langdurige bescherming tegen schadelijke stoffen, waaronder zware metalen, pesticiden, nitraten, nitrieten, bacteriën en virussen.

Het systeem verwijdert volledig hardheid en zouten uit het water en zorgt voor een langere levensduur van de koffiemachine, waterkoker, strijkijzer en stoomapparaat. De compromisloze waterefficiëntie van het systeem wordt gegarandeerd door de innovatieve water-op-water opslagtank, die verschillende specifieke voordelen biedt.

Aquaphor Omgekeerde Osmose

Dankzij het unieke tankontwerp heeft dit model een verminderd verlies aan afvalwater in vergelijking met klassieke omgekeerde osmose systemen. In tegenstelling tot de meest gebruikte osmose-luchtopslagtanks, maakt het Aquaphor systeem volledig gebruik van de hele interne volume van de watertank, bespaart het meer water per jaar in vergelijking met luchtopslagtanks, en biedt het een filtratiesnelheid die tweemaal zo hoog is als die van traditionele omgekeerde osmose-systemen.