Koffiebranderij Cross Roast

Cross Roast is een ambachtelijke microbranderij voor specialty coffees in het hartje van Antwerpen. 
 
Tom Helsen en Isabelle Van Echelpoel ontdekten hun passie voor koffie in Lyon, Frankrijk. Gebeten door de verschillende soorten koffiebonen, brandingen, en zetmethodes verdiepten ze zich in de wereld van specialty coffee.
 
In december 2013 openden ze hun microbranderij met daarnaast de specialty espressobar Caffe Mundi, waar je verschillende soorten koffies kan drinken en aankopen.
 
Later volgde de Cross Roast Experience Store, waar medewerkers vakkundig en persoonlijk advies geven over welke koffie en welke machine het best bij jou past. Dit alles gelegen in het midden van de historische binnenstad, waar vroeger de traditionele Antwerpse gildes hun zetel hadden.

In 2019 richtte Cross Roast het dochterbedrijf Songbird tea op. Gespecialiseerd in thee met hoge kwaliteit. De website kan je hier bezoeken.

Naast het aanbod voor particulieren voorziet Cross Roast ook services voor bedrijven en horecazaken.  Zo worden onder andere koffiecorners op maat geïnstalleerd en voorzien van eigen gebrande specialty coffees.

Hoe een koffiebar starten?

Cross Roast, aan de Oude Beurs nummer 28, vlakbij het Antwerpse Stadhuis, biedt haar klanten een unieke en totale koffiebeleving aan. 

Van branden tot genieten.