Koffiebranderij Cross Roast

Cross Roast is een microbranderij met specialty espressobar Caffe Mundi in hartje Antwerpen dat in december 2013 zijn deuren openden

De oprichters Tom Helsen en Isabelle Van Echelpoel ontdekten hun passie voor koffie toen ze als erasmus-studenten in Lyon, Frankrijk waren. De verschillende soorten koffiebonen, brandingen, en zetmethodes integreerden hen en ze wouden zich verdiepen in de wereld van specialty coffee.

Al snel ontstond het concept Caffe Mundi waar je verschillende soorten koffies kan drinken en aankopen.

Hoe een koffiebar starten?

Cross Roast, aan de Oude Beurs nr. 28, vlakbij het Antwerpse Stadhuis, is een ambachtelijke microbranderij voor specialty coffees die haar klanten een unieke en totale koffiebeleving aanbiedt. Van het branden van speciaal geselecteerde koffiebonen tot en met het proeven van de verschillende aroma’s.

De koffiebranderij is gevestigd in een inspirerend pand uit de zestiende eeuw, midden in de historische binnenstad waar vroeger de traditionele Antwerpse gildes hun zetel hadden.

De unieke koffiebranderij Cross Roast wil een bijdrage leveren aan de steeds groeiende cultuur van het koffiebeleving. Een bijzondere service van Cross Roast bestaat erin dat zij voor bedrijven koffiecorners op maat installeert, uiteraard met zelf samengestelde en eigen gebrande specialty coffees.