Team

Tom Helsen
Founder Cross Roast
Founder Caffe Mundi

“Koffie is mijn passie! Het leuke aan koffie is dat je elke dag opnieuw verrast kan worden door het smaken pallet dat je uit één koffie kan halen. Met onze 3 zaken hebben we de perfect mix waarbij we het ganse proces van A tot Z in eigen handen nemen. Het begeleiden van anderen in het zetten van de perfecte tas koffie is één van mijn favoriete bezigheden binnen Cross Roast. De koffie die ik het liefste drink? Een Afrikaanse koffie kan me altijd smaken maar ook Panamese koffies zijn mijn favoriet!”

Team

Isabelle van Echelpoel
Founder Cross Roast
Founder Caffe Mundi

“Mijn passie voor koffie wil ik graag met iedereen delen, daarom heb ik samen met mijn partner Tom enkele jaren geleden besloten om Caffe Mundi en Cross Roast te starten. Tijdens het koffie branden ga ik steeds op zoek naar de meest verfijnde aroma’s in een koffie en dat is een uitdaging waar ik van hou. Om een koffie als favoriet te kiezen, is moeilijk te zeggen gezien elke koffie zijn mooie eigenheid heeft. Ik drink persoonlijk wel liefst V60 koffies omdat dan de echte karakteristieken van de koffie naar boven komen.”

Team

Bart Ghysels
Manager Cross Roast Experience Store

“Werken bij Cross Roast is een ware uitdaging en belevenis. Ik leer nog elke dag bij en kan mijn creativiteit volledig kwijt in mijn functie als Cross Roast Experience Store manager. Dat in combinatie met een fantastisch team en concept maakt het geheel een unieke ervaring. Ik drink graag een espresso en mijn voorkeur gaat alvast uit naar onze Costa Rica Tres Rios! Een fruitige gebalanceerde koffie met tinten van citrus en donkere chocolade.”

Team

Magali Van den Maegdenbergh
Customer care & sales

“Bij Cross Roast word ik elke dag uitgedaagd om meer te ontdekken over de wondere wereld van koffie. Het totaalplaatje is onze grote troef: in de branderij kan je ontdekken hoe koffie wordt gebrand, je kan hem proeven in onze specialty espressobar en onze winkel zorgt ervoor dat je die beleving ook thuis of op het werk verder kan zetten. Dit alles wordt ondersteund door een dynamisch team dat de passie voor koffie als grote gemeenschappelijke factor heeft.

 

Ik kan zowel genieten van een sterke espresso als van een zachte cappuccino of filterkoffie. Vooral zoete en fruitige smaken spreken me aan, zoals te vinden in koffies uit Ethiopië en Kenia. “

Team

Eileen Goddaert
Head Barista at Caffe Mundi

“Bij Caffe Mundi kan ik mijn liefde voor koffie dagelijks gebruiken in mijn job als barista. Ik hou ervan om koffies te cuppen; het blijft me verbazen hoeveel verschillende aroma’s en smaken er in koffie voorkomen. Ook test ik graag nieuwe koffies uit met verschillende zetwijzen. Die kennis zorgt ervoor dat ik in onze bar bij elke koffieboon een andere zetwijze zal aanbevelen en zo streef ik ernaar om elke klant zijn gelukzalige koffiemomentje te laten beleven. Zelf geniet ik het meest van een Afrikaanse fruitige filterkoffie gemaakt met bijvoorbeeld een V60, Chemex of Kalita. Bij dit soort koffietjes droom ik helemaal weg.”

Hannah Schiltz

Hannah Schiltz
Head Barista at Caffe Mundi

Bij Caffe Mundi komt mijn passie voor smaken en geuren helemaal tot zijn recht. Ik vind het boeiend om iets te eten of drinken en alle verschillende aroma’s te ontdekken en ervaren. Dat is bij koffie niet anders, en daar zetten we dan ook helemaal op in. Alle bonen worden zorgvuldig geselecteerd en gebrand; en als barista’s gaan we op zoek naar de ideale zetmethodes, zodat ze ten volle tot hun recht komen. Het is fijn te om het hele proces van zo dichtbij te ervaren, om te experimenteren met recepturen en er elke dag nog over bij te leren. Een bepaalde boon kan zo anders als filter of als espresso smaken, en dat intrigeert mij! Die kennis delen we hier met plezier met onze klanten, zodat ze ten volle kunnen genieten van hun koffietje.
Ik ben steeds te vinden voor een haver cappuccino om op te warmen of een florale filterkoffie met de nodige aciditeit.

Team

Sarah Schulpe
Barista & Trainer

“Als barista in Caffe Mundi haal ik enorm veel voldoening uit het feit dat ik met iets simpels als een koffie en een babbeltje iemands dag kan maken. Maar ik wil vooral trots zijn op het werk dat ik doe, en hier kan ik elke dag opnieuw dezelfde kwaliteit neerzetten. We overzien heel het proces van koffieproducent tot branding, tot de espresso die uit onze machine komt. Zo voelt zowel ons team als onze klanten zich veel meer betrokken. Een kopje koffie heeft een heel verhaal, en elke dag opnieuw leer ik iets bij. 
 
Mijn passie en kennis breng ik bij andere mensen dankzij de workshops die ik vanuit Cross Roast geef. De fonkel in de ogen wanneer iemand voor de eerste keer een unieke koffie cupt, de euforie wanneer dat eerste latte art hartje lukt, de geboeide blik wanneer iemand het héle verhaal van plantage tot espresso begrijpt,… It never gets old!”
Charlotte Vannuffel

Charlotte Van Nuffel
Barista at Caffe Mundi

Door de vaak van generatie naar generatie overgedragen kennis en arbeid van de boer komt er de koffiebes. Die wordt dan door middel van telkens unieke processen omgezet naar de koffieboon. Deze komt vervolgens terecht bij mijn collega’s van Cross Roast, die met hun eindeloze passie voor het product de groene bonen branden tot verse blends en unieke single origins. Deze koffiebonen komen vervolgens in mijn handen terecht. Ik zorg voor de finishing touch en probeer van deze kostbare bonen het best mogelijke eindproduct te maken voor jullie. Een eer eigenlijk. 

Ik hou van natural koffies. Met een dubbele espresso, liefst een beetje funky, maak je me enorm gelukkig. Daarnaast ben ik ook een enorme thee-snob. Voor alle thee-weetjes en vragen kan je bij mij terecht.

Team

Lieze
Barista at Caffe Mundi

Voor mij betekent ‘Specialty Coffee’ meer dan een goeie koffie, daar hoort ook goede hospitality bij. Door een lach of leuke babbel smaakt een lekkere koffie nóg beter.

Ik heb het hele proces, van plant tot koffie, mogen zien op plantages in India. Hoeveel tijd en kennis de boeren in het telen en verwerken van koffie steken, is ongelooflijk. Het is belangrijk dat een goede barista dit weet en apprecieert.

Dit komt allemaal perfect samen bij Caffe Mundi. Hier schenken we evenveel aandacht aan de koffiebonen en het proces erachter als aan de klant.

Als eeuwig leergierige coffee geek doe ik ook niets liever dan koffies cuppen en recepten creëren. De verschillende smaken die je in een koffie kan terugvinden of op welke manieren je deze kan beïnvloeden zijn eindeloos. Samen met het hele team van Caffe Mundi en Cross Roast halen we het beste uit elke koffie. De kennis hier is verbluffend.

Coffee is a fruit! Dit zinnetje is mij sinds het begin bijgebleven. Daarom kies ik vaak voor een funky of zoete koffie met de nodige aciditeit. Liefst een dubbele espresso maar V60 op een langzame ochtend is ook heerlijk.

Christophe De Backer

Christophe de Backer
Webmaster

“Bij Cross Roast werk je niet, je komt thuis.

Een Cappuccino of Latte macchiato en de toffe collega’s zorgen ervoor dat ik met plezier meedenk om het digitale verhaal van Cross Roast mee te vertellen.”

Team

Tom Van Meersche
Technische dienst

Team

Bart Pharazijn
Horeca care

Elke dag met koffie werken is een ware droom. De complexiteit in smaken, maar ook in zetmethodes is bijna eindeloos en ik wil ze allemaal ontdekken. Bij Cross Roast kan ik die ontdekkingsreis samen met ons fantastische team en onze klanten maken. Als verantwoordelijke voor de horeca help ik vaak ook andere mensen hun koffiedroom waar te maken en bestaande klanten te begeleiden door onder andere workshops te geven.
Welke koffie ik liefst drink? Op het werk espresso, liefst zoveel mogelijk origines, en thuis filterkoffie van Midden Amerika. Zo heb ik de beste afwisseling in smaak en beleving.

Team

Robbe Van Gastel
Barista at Caffe Mundi

Creativiteit uiten is een must voor elke mens. Laat koffie nu mijn tool zijn om mijn creativiteit te uiten. Koffie is mijn passie, en mijn bron van geluk. Het serveren van een verwarmende, zachte, krachtige drank om een glimlach te toveren is iets dat ik elke dag met liefde doe.

Dankzij een fantastisch team met een scherp oog op kwaliteit, leveren we dag in dag uit dat wat je nodig hebt om jouw dag te doorstaan. De koffie kennis hier is de waanzin. Het is een belevenis om daar zelf elke dag van bij te leren en bij te dragen.

Zelf ben ik altijd te vinden voor een afsmakende cortado en een goede babbel, dat is genieten!