Team

Tom Helsen
Founder Cross Roast
Founder Caffe Mundi

“Koffie is mijn passie! Het leuke aan koffie is dat je elke dag opnieuw verrast kan worden door het smaken pallet dat je uit één koffie kan halen. Met onze 3 zaken hebben we de perfect mix waarbij we het ganse proces van A tot Z in eigen handen nemen. Het begeleiden van anderen in het zetten van de perfecte tas koffie is één van mijn favoriete bezigheden binnen Cross Roast. De koffie die ik het liefste drink? Een Afrikaanse koffie kan me altijd smaken maar ook Panamese koffies zijn mijn favoriet!”

Team

Isabelle van Echelpoel
Founder Cross Roast
Founder Caffe Mundi

“Mijn passie voor koffie wil ik graag met iedereen delen, daarom heb ik samen met mijn partner Tom enkele jaren geleden besloten om Caffe Mundi en Cross Roast te starten. Tijdens het koffie branden ga ik steeds op zoek naar de meest verfijnde aroma’s in een koffie en dat is een uitdaging waar ik van hou. Om een koffie als favoriet te kiezen, is moeilijk te zeggen gezien elke koffie zijn mooie eigenheid heeft. Ik drink persoonlijk wel liefst V60 koffies omdat dan de echte karakteristieken van de koffie naar boven komen.”

Team

Bart Ghysels
Manager Cross Roast Experience Store

“Werken bij Cross Roast is een ware uitdaging en belevenis. Ik leer nog elke dag bij en kan mijn creativiteit volledig kwijt in mijn functie als Cross Roast Experience Store manager. Dat in combinatie met een fantastisch team en concept maakt het geheel een unieke ervaring. Ik drink graag een espresso en mijn voorkeur gaat alvast uit naar onze Costa Rica Tres Rios! Een fruitige gebalanceerde koffie met tinten van citrus en donkere chocolade.”

Team

Magali Van den Maegdenbergh
Customer care & sales

“Bij Cross Roast word ik elke dag uitgedaagd om meer te ontdekken over de wondere wereld van koffie. Het totaalplaatje is onze grote troef: in de branderij kan je ontdekken hoe koffie wordt gebrand, je kan hem proeven in onze specialty espressobar en onze winkel zorgt ervoor dat je die beleving ook thuis of op het werk verder kan zetten. Dit alles wordt ondersteund door een dynamisch team dat de passie voor koffie als grote gemeenschappelijke factor heeft.

 

Ik kan zowel genieten van een sterke espresso als van een zachte cappuccino of filterkoffie. Vooral zoete en fruitige smaken spreken me aan, zoals te vinden in koffies uit Ethiopië en Kenia. “

Team

Eileen Goddaert
Head Barista at Caffe Mundi

“Bij Caffe Mundi kan ik mijn liefde voor koffie dagelijks gebruiken in mijn job als barista. Ik hou ervan om koffies te cuppen; het blijft me verbazen hoeveel verschillende aroma’s en smaken er in koffie voorkomen. Ook test ik graag nieuwe koffies uit met verschillende zetwijzen. Die kennis zorgt ervoor dat ik in onze bar bij elke koffieboon een andere zetwijze zal aanbevelen en zo streef ik ernaar om elke klant zijn gelukzalige koffiemomentje te laten beleven. Zelf geniet ik het meest van een Afrikaanse fruitige filterkoffie gemaakt met bijvoorbeeld een V60, Chemex of Kalita. Bij dit soort koffietjes droom ik helemaal weg.”

Team

Sarah Schulpe
Barista at Caffe Mundi

“Als barista haal ik enorm veel voldoening uit het feit dat ik met iets simpels als een koffie en een babbeltje iemand zijn dag kan maken. Maar ik wil vooral trots zijn op het werk dat ik doe, en met Caffe Mundi en Cross Roast kan ik elke dag opnieuw dezelfde kwaliteit neerzetten. We overzien heel het proces van koffieboer tot branding, tot de espresso die uit onze machine komt, waardoor zowel ons team als onze klanten zich veel meer betrokken voelen. Zo wordt een kopje koffie een heel verhaal, en elke dag opnieuw leer ik iets bij. Mijn team bestaat stuk voor stuk uit mensen waar ik op kan terugvallen en goed mee kan lachen, en dit allemaal in hartje Antwerpen!
 
Zelf drink ik graag mijn koffie zwart, het liefst als espresso of filter. Hoewel origines als Colombia en Costa Rica me absoluut smaken, geniet ik toch het meeste van Afrikaanse koffies. Een Ethiopië stelt nooit teleur, maar ik heb me ook al laten verrassen door een Rwanda op V60: floraal met wat vanille. Heerlijk!”
Charlotte Vannuffel

Charlotte Van Nuffel
Barista at Caffe Mundi

Door de vaak van generatie naar generatie overgedragen kennis en arbeid van de boer komt er de koffiebes. Die wordt dan door middel van telkens unieke processen omgezet naar de koffieboon. Deze komt vervolgens terecht bij mijn collega’s van Cross Roast, die met hun eindeloze passie voor het product de groene bonen branden tot verse blends en unieke single origins. Deze koffiebonen komen vervolgens in mijn handen terecht. Ik zorg voor de finishing touch en probeer van deze kostbare bonen het best mogelijke eindproduct te maken voor jullie. Een eer eigenlijk. 

Ik hou van natural koffies. Met een dubbele espresso, liefst een beetje funky, maak je me enorm gelukkig. Daarnaast ben ik ook een enorme thee-snob. Voor alle thee-weetjes en vragen kan je bij mij terecht.

Maxime Van Beylen

Maxime Van Beylen
Barista at Caffe Mundi

Voor velen is koffie een moment om even van de drukte te ontsnappen en tot rust te komen. Bij anderen is het dan eerder een moment om weer op krachten te komen en er weer tegen aan te gaan. Voor mij als barista is het dan ook heel fijn om voor die momenten te kunnen zorgen. Zelf leer ik nog altijd elke dag bij over de soorten koffie en de zetmethoden om het allerbeste uit de koffie te halen voor de klant.

 

Ik geniet van zowel een filterkoffie als van een zachte cappuccino.

Jorien Hubrechts

Jorien Hubrechts
Barista at Caffe Mundi

Caffe Mundi is een fijne warme plek. Niet alleen om er als klant te passeren want dit ervaar ik ook elke keer opnieuw als ik er aan het werk ben achter de bar. Gepassioneerde mensen achter een prachtig product zorgen ervoor dat het plaatje volledig klopt. Kennis en ervaringen worden hier volop met elkaar gedeeld en dit zorgt ervoor dat zowel klanten als collega’s zich hier thuis voelen. Ik ben heel blij dat ik in dit team beland ben en op deze manier mijn weg in de koffiewereld kan ontdekken!
Een cortado met havermelk is een perfecte match voor mij. Ook vind ik het een uitdaging om verschillende smaken uit bijvoorbeeld een filterkoffie te leren proeven en herkennen. Ik kijk er naar uit om deze kennis op te doen en met anderen te kunnen delen.

Maxime Vanderlooven

Maxime Vanderlooven
Facturatie

Al jaren ben ik een vaste klant bij Caffe Mundi & Cross Roast. Door hun aanstekelijk enthousiasme werd ik steeds meer geïnteresseerd in de wondere wereld van koffie. Toen er dan een mogelijkheid was om bij deze bloeiende zaak te starten, twijfelde ik niet. Het is een enorm fijne plek om te werken. Iedereen is er gepassioneerd door koffie en die passie geven ze graag door. Het zoeken naar de juiste bonen, branding, zetwijze,… intrigeert mij, want tenslotte is koffie een onderdeel van ieders ochtend – middag of avondritueel. Het feit dat je daar een deel van mag uitmaken is super fijn! Ik kijk er naar uit om mij verder te laten onderdompelen in de koffiewereld en op termijn de perfecte kop koffie klaar te zetten voor de klanten!

Mijn absolute favoriet? Costa Rica!

Christophe De Backer

Christophe de Backer
Webmaster

“Bij Cross Roast werk je niet, je komt thuis.

Een Cappuccino of Latte macchiato en de toffe collega’s zorgen ervoor dat ik met plezier meedenk om het digitale verhaal van Cross Roast mee te vertellen.”