Tom Helsen
Founder Cross Roast
Founder Caffe Mundi

“Koffie is mijn passie! Het leuke aan koffie is dat je elke dag opnieuw verrast kan worden door het smaken pallet dat je uit één koffie kan halen. Met onze 3 zaken hebben we de perfect mix waarbij we het ganse proces van A tot Z in eigen handen nemen. Het begeleiden van anderen in het zetten van de perfecte tas koffie is één van mijn favoriete bezigheden binnen Cross Roast. De koffie die ik het liefste drink? Een Afrikaanse koffie kan me altijd smaken maar ook Panamese koffies zijn mijn favoriet!”

Isabelle van Echelpoel
Founder Cross Roast
Founder Caffe Mundi

“Mijn passie voor koffie wil ik graag met iedereen delen, daarom heb ik samen met mijn partner Tom enkele jaren geleden besloten om Caffe Mundi en Cross Roast te starten. Tijdens het koffie branden ga ik steeds op zoek naar de meest verfijnde aroma’s in een koffie en dat is een uitdaging waar ik van hou. Om een koffie als favoriet te kiezen, is moeilijk te zeggen gezien elke koffie zijn mooie eigenheid heeft. Ik drink persoonlijk wel liefst V60 koffies omdat dan de echte karakteristieken van de koffie naar boven komen.”

Bart Ghysels
Manager Cross Roast Experience Store

“Werken bij Cross Roast is een ware uitdaging en belevenis. Ik leer nog elke dag bij en kan mijn creativiteit volledig kwijt in mijn functie als Cross Roast Experience Store manager. Dat in combinatie met een fantastisch team en concept maakt het geheel een unieke ervaring. Ik drink graag een espresso en mijn voorkeur gaat alvast uit naar onze Costa Rica Tres Rios! Een fruitige gebalanceerde koffie met tinten van citrus en donkere chocolade.”

Nicolas Vandeplas
Barista at Caffe Mundi
Sales Cross Roast

“Koffie is mijn verslaving, mijn passie! Bij Cross Roast kan ik die helemaal botvieren en delen met andere mensen. Ik mag iedere dag nog wat dieper graven in de fascinerende wereld die koffie is, ook vanuit mijn achtergrond als Bioloog. We zijn een hecht en dynamisch team en iedereen krijgt de ruimte om zijn troeven volop te ontplooien. Qua smaak geniet ik ervan om te proeven hoe je uit dezelfde koffie totaal verschillende aroma’s kan puren door hem telkens weer dat tíkkeltje anders ze zetten. Ik hou van afwisseling, maar als ik thuis voor mezelf een kopje zet, merk ik toch dat ik vaak terug grijp naar de bessige Afrikaanse koffies.”

Eileen Goddaert
Head Barista at Caffe Mundi

Sarah Schulpe
Barista at Caffe Mundi

Magali Van den Maegdenbergh
Barista at Caffe Mundi
Sales Cross Roast

“Bij Cross Roast word ik elke dag uitgedaagd om meer te ontdekken over de wondere wereld van koffie. Het totaalplaatje is onze grote troef: in de branderij kan je ontdekken hoe koffie wordt gebrand, je kan hem proeven in onze specialty espressobar en onze winkel zorgt ervoor dat je die beleving ook thuis of op het werk verder kan zetten. Dit alles wordt ondersteund door een dynamisch team dat de passie voor koffie als grote gemeenschappelijke factor heeft.

 

Ik kan zowel genieten van een sterke espresso als van een zachte cappuccino of filterkoffie. Vooral zoete en fruitige smaken spreken me aan, zoals te vinden in koffies uit Ethiopië en Kenia. “

Maarten Hendrix
eCommerce

“Bij Cross Roast kan ik me uitleven in mijn passie voor koffie én marketing. Ik hou van een zachte espresso, mijn persoonlijke favoriet is de Guatemala. Voor Cross Roast verzorg ik de website en de online marketing. Met mijn communicatie achtergrond en opleiding tot Google Partner kan ik Cross Roast helpen om de doelen te bereiken.”