Wist je dat: Lapsang Souchong

Wist je dat de gerookte Lapsang Souchong ontstaan is door een foutje?

De originele Lapsang Souchong afkomstig uit het bergdorpje Tongmu in de provincie Fujian in China is namelijk niet gerookt. De gerookte variant is ontstaan in de tijd dat de Engelsen het in dat gebied voor het zeggen hadden.

Tijdens hun veroveringen stootten ze op een verlaten theeplantage, die door de Chinezen in brand was gestoken. Een groot deel van de theevoorraad was niet in vlammen op gegaan en de Engelsen vonden het zonde om deze thee weg te gooien. Ze besloten hem te bereiden.

De thee was door de brand licht gerookt. De Engelsen vonden het geweldig smaken en brachten deze gerookte thee mee naar Europa. De prachtige zwarte, licht grijsachtige bladeren worden boven een vuur van naaldhout (rijk aan hars) gerookt. Hierdoor krijgt de thee een kenmerkende rokerige smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.  Meer info