Cross Roast Talks

Lees hier alles wat je altijd al wilde weten over koffie!

Recepten

Hoe meer je leert over koffie, hoe meer je beseft dat er veel komt kijken bij het maken van een goede koffie. Elke koffieboon en elke zetmethode heeft namelijk zijn eigen recept waarop de koffie op z’n best smaakt. Een Ethiopië op V60 zal een ander recept hebben dan een Colombia op V60, en beide vragen dan weer een heel andere aanpak wanneer je ze als espresso wil zetten. Het gaat niet enkel over hoeveel gram koffie je gebruikt, maar ook hoeveel gram water, hoeveel gram “output” je wil, welke maalfijnheid je gebruikt en hoe lang je hele proces zal duren. 

Don’t panic! Als je door het bos de bomen niet meer kan zien, zit je hier op de juiste plaats. Cross Roast heeft namelijk een aantal goede basisrecepten voor jou verzameld voor verschillende zetmethoden, zodat je thuis al met een goedgekeurd specialty coffee recept aan de slag kan. Ook kan je op deze pagina aan de slag met recepten voor andere drankjes, zoals verfrissende mocktails of verwarmende thee siropen. 

Hier vind je alle blogs terug van recepten die Cross Roast voor eigen gebruik en voor jullie heeft ontwikkeld.
Happy reading!

Stormy Cascara
Recepten

STORMY CASCARA

juni 2022

Caffe Mundi heeft voor de warme zomermaanden de cascara van Cross Roast verwerkt in een leuke mocktail. Wil je die graag zelf thuis eens maken?

Recept
Iced Filter Recept
Recepten

ICED FILTER

augustus 2022

Een iced filter of flash brew is een ideale methode voor wanneer je snel een koude filterkoffie wil drinken. Wil je die graag zelf thuis eens maken?

Recept