Latte Art Workshop Antwerpen

Cross Roast Talks

Lees hier alles wat je altijd al wilde weten over koffie!

SPECIALTY COFFEE INDUSTRIE

Ondanks haar grote succes staat de specialty koffie industrie eigenlijk nog in haar kinderschoenen. Maar sinds haar ontstaan rond het jaar 2000 heeft ze al enorme impact gehad over koffieliefhebbers over heel de wereld. Dankzij toenemende belangstelling van de consument enerzijds en de passie voor vernieuwing en verbetering binnen de industrie anderzijds, blijft specialty koffie nieuwe hoogtes kennen.

Uiteraard beweegt er veel in de industrie buiten de koffieboon zelf. Als natuurlijk product kent de koffieboon ook de impact van klimaatverandering. Bij het verwerkingsproces (en het zetten!) van koffiebonen is veel water nodig, waardoor de industrie ook naar waterverbruik moet kijken. En hoe zit het met de kwaliteit van het water zelf? Hoe kan de koffie industrie ecologisch bewust te werk gaan? En wat dan met het aandeel van vrouwen in de specialty industrie?

Hier vind je alle blogs terug die interessante thema’s binnen de grotere specialty coffee industrie aankaarten.
Happy reading!

Specialty Coffee Industry
Specialty coffee industrie

WAT BEPAALT DE PRIJS VAN MIJN ZAKJE KOFFIE?

Februari 2024

De prijs van je koffie wordt bepaald door de kwaliteit en duurzaamheid van het product, vergelijkbaar met andere producten zoals kleding en eten. Dit verschil in prijs tussen supermarkt- en specialtykoffie komt voort uit de verschillende productiekwaliteiten.

Leer meer
Inleiding Tot Koffiebranden
Specialty coffee industrie

INLEIDING TOT KOFFIEBRANDEN

December 2023

In deze blog leggen we de basis uit van het koffiebranden, namelijk welke verschillende fasen een brandproces kent. We staan stil bij de verschillen tussen dark en light roast en je ontdekt hoe je met deze kennis aan de slag kan om betere koffie te kopen en zetten.

Leer meer
Specialty Coffee Industry
Specialty coffee industrie

TEST JE SMAAK EN GEURZIN MET KOFFIE CUPPEN THUIS

mei 2023

Koffie cuppen is een leuke manier om je smaak- en geurzin te oefenen.

Lees hier hoe en waarom we binnen de specialty industrie cuppen.

Leer meer
Wat Staat Er Op Een Koffiezakje
Specialty coffee industrie

WAT STAAT ER OP EEN KOFFIEZAKJE

mei 2023

We overlopen hier wat je allemaal kan aflezen van een zakje koffie zodat jij steeds met een lekkere koffie naar huis gaat. Ontdek stap voor stap wat je allemaal van het label kan leiden.

Leer meer
Vrouwen In Specialty Coffee
Specialty coffee industrie

VROUWEN IN SPECIALTY COFFEE

maart 2023

Vrouwen vervullen een belangrijke rol in de koffie industrie, dit op de plantages maar ook in branderijen en koffiebars.

Lees hier hoe dit komt.

Leer meer
Chaffe
Specialty coffee industrie

WAT IS CHAFFE EN WAAR KAN JE HET ALLEMAAL VOOR GEBRUIKEN?

februari 2023

Chaffe is een bijproduct dat vrijkomt tijdens het branden van koffiebonen, maar kent enorm innovatieve toepassingen tot buiten de koffie industrie!

Leer meer