Latte Art Workshop Antwerpen

Cross Roast Talks

Lees hier alles wat je altijd al wilde weten over koffie!

Origin trips

Als koffiebranderij koopt Cross Roast specialty koffie aan als groene, ongebrande koffieboon. Voordat deze groene bonen bij ons in Antwerpen aankomen, leggen ze echter nog een hele weg af in het land van herkomst. Om steeds te blijven leren over heel het proces van koffiebes naar koffieboon, reist Cross Roast naar origines over heel de wereld; van Guatemala naar Kenia, van Colombia naar Malawi.
Tijdens deze trips gaan we op zoek naar unieke koffies en mogelijkheden tot direct trade samenwerkingen. In een direct trade verhaal kopen we de koffie rechtstreeks bij de farm owner aan, zonder tussenkomst van een derde partij. Dit betekent niet enkel dat meer geld naar de farm owner zelf gaat, maar ook dat er een continue uitwisseling is van informatie en advies tussen boer en brander.

Hier vind je alle blogs terug van de origin trips die Cross Roast de afgelopen jaren gemaakt heeft.
Happy reading!

Origin trips

Origin trip: Peru ??

In september 2022 gingen Isabelle en Sarah op origin trip naar Peru. Deze origin trip naar Peru had als doel een unieke Peruviaanse specialty koffie te vinden.

Origin trips

Origin trip: Guatemala ??

Begin maart reisden Isabelle en Magali naar Guatemala om de nieuwe seizoenkoffies voor Cross Roast aan te kopen.

Origin trips

Origin trip Kenya ??

Begin december zijn Tom en Eileen naar Kenya gereisd om op zoek te gaan naar koffieplantages waar Cross Roast een samenwerking mee zou kunnen aangaan.

Origin trips

Origin trip Colombia ??

Vorige week is onze head roaster Isabelle naar Colombia afgereisd om ons partnership met de koffieplantage ‘El Para’ te versterken.

Origin trips

Coffee & Tea Trip Satemwa Malawi ??

Origin trips

Koffiereis in Bolivia ??

De koffieplantage die Tom en Isabelle hebben bezoch in Bolivia, ligt in Coroico, een dorpje nabij de stad La Paz. Om naar deze plantage te reizen hebben ze de befaamde ‘death road’ getrotseerd met de mountainbikes. Een unieke beleving op weg naar de koffieplantages. De koffieplantage waar Tom en Isabelle