Latte Art Workshop Antwerpen

Cross Roast Talks

Lees hier alles wat je altijd al wilde weten over koffie!

Tools & Maintenance

Of je nu een bescheiden thuis setup hebt of in een professionele omgeving werkt: de juiste tools en een goed onderhoud van je materiaal is onontbeerlijk.

Als (thuis)barista ben je constant op zoek naar hoe je nog betere koffie kan zetten. Binnen de specialty koffie industrie is er een steeds groeiend aanbod aan tools om dit te bereiken. Nog nauwkeurigere molens, hulpstukken om beter te tampen, waterfiltersystemen om de extractie van de koffie te verbeteren; noem maar op. Ook zie je meer productinnovatie, waar nieuwe technieken zoals lasering worden toegepast om preciezer te werk te gaan bij het zetten van de perfecte koffie.
De perfecte koffie heeft ook de juiste basis nodig, namelijk grondige reiniging en juist onderhoud. Dit verlengt niet enkel de levensduur van je materiaal – waardoor jij meer plezier haalt uit je investering – maar het komt uiteraard ook de smaak van je koffie ten goede.

Hier vind je alle blogs terug die tools en maintenance bespreken. Dit gaat van welke producten je best gebruikt bij het reinigen van je espresso machine, tot interessante vervangstukken of gadgets die je op weg helpen naar lekkerdere koffie.

Happy reading!

Onderhoud Van Je Espressomachine
Tools & maintenance

ONDERHOUD ESPRESSOMACHINE

november 2022

Hier overlopen we per onderdeel waarom en hoe je best reinigt, van stoompijp tot shower screen.

Lees meer